>Weekend Amsterdam voor parkeertarief

>Een gevolg van economische crises is vaak lagere kamerbezettingen in de hotellerie. Dat geldt voor hotels wereldwijd maar ook in eigen land. Om het aantal boekingen te stimuleren zien sommige hoteliers zich genoodzaakt om de gemiddelde kamerprijs te verlagen. Door de recente verhoging van parkeertarieven in Amsterdam betekent dit dat men nu in de hoofdstad door de week een kamer kan boeken die de helft goedkoper is dan het duurste dagparkeertarief. ‘Het kan raar verkeren. Voor het parkeren van je auto in de binnenstad auto kun je tot tweemaal zoveel gaan betalen als een nacht in een hotel. De consument is nu absoluut spekkoper. Men kan al voor prijzen rond de 30 euro – dus de helft van het duurste parkeertarief – een kamer in Amsterdam boeken,’ aldus Erik Baumann, directeur van de online hotelboekingsorganisatie www.hoteliers.com.
Het uurtarief in het centrum van Amsterdam is onlangs naar 5 euro per uur verhoogd, ook de tarieven voor gemeentelijke parkeergarages in de stad gaan omhoog. De prijslijst wordt straks aangevoerd door parkeergarage De Kolk aan de Nieuwezijds Kolk waar het dagtarief 60 euro gaat bedragen. Ook wie zijn auto in Amsterdam zondag op straat wil parkeren moet daarvoor betalen.
‘Je hoeft geen helderziende te zijn om vast te stellen dat dit parkeerbeleid een nadelige uitwerking heeft op Amsterdam als toeristenstad. Niet alleen voor Nederlanders die er een weekendje willen doorbrengen maar ook op buitenlandse toeristen in de omringende landen die vaak met eigen auto willen komen,’ stelt Baumann. ‘Maar voor wie bereid is om de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te komen, was een overnachting Amsterdam door de week of in het weekend zelden voordeliger.’ Via de site www.hoteliers.com vindt men aanbiedingen van ongeveer 200 hotels in de hoofdstad. Een twintigtal hotels biedt door de week een- en tweepersoonskamers aan tegen prijzen tussen de 30 en 40 euro per nacht.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.