>Wie is de Mol plots naar Jordanië

>

Amman - Citadel hill[Amman, Image via Wikipedia]

Op 8 januari startte de AVRO met de nieuwe reeks uitzendingen van “Wie is de Mol 2009” in Noord-Ierland. In aflevering 5, van j.l. donderdag, reisden de deelnemers totaal verrast af naar hotspot Jordanië in het Midden Oosten. Tijdens de afleveringen wordt Jordanië als authentieke vakantiebestemming neergezet.
De overgang van Noord-Ierland naar Jordanië was een verrassing voor zowel de deelnemers als de kijkers wanneer de spannende afleveringen uit Noord-Ierland op 5 februari werden vervolgd in Amman, de hoofdstad van Jordanië.
Amman, hoofdstad van Jordanië, is een stad met moderne gebouwen gecombineerd met de overblijfselen uit de oude beschaving. Witte huizen, kebab tentjes met de geur van geroosterd vlees en kleine cafés waar Arabische koffie gedronken wordt, zorgen voor een duizend en één nacht sfeer. Amman is gebouwd op 7 heuvels en ligt op een plateau van 850m hoog. De stad heeft veel historische bezienswaardigheden, waaronder het door de Romeinen gebouwde amfitheater. Het amfitheater van Amman is de grootste in Jordanië en kan 6.000 mensen ontvangen. Aan de oostzijde van het podium bevindt zich het Folklore Museum van Amman. Aan de westzijde van het podium bevindt zich het Museum van Populaire Tradities.
www.visitjordan.com en www.wieisdemol.nl


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.