>Zelf cowboy spelen in Monument Valley

>

[USA: The Monument Valley]
John Wayne is dan misschien wel dood, zijn geest waart nog altijd rond in de vallei die hem onsterfelijk maakte als westernheld. Zelfs de indianen die hij op het celluloid met zijn wapens in de talrijke westerns bevocht, eren hem nu als de man die het Wilde Westen belichaamde.Tot op de dag van vandaag brengt hij economische voorspoed aan de Navajo-indianen in Monument Valley. Zijn mooiste uitspraak valt op een tegeltje in het museum van de Navajo’s in de vallei te lezen: ‘Moed is wanneer het je dun door de broek loopt van angst, maar toch je paard zadelt’. In de toeristenwinkels is de beeltenis van de rechtschapen revolverheld op vrijwel ieder product te vinden.
AD.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.