>Zwaardvechters op Muiderslot

>

{{nl|Muiderslot september 2007}}[Muiderslot – Image via Wikipedia]

Zondag 1 maart zijn de enthousiaste leden van zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind weer aanwezig op het Muiderslot. Op het toernooiveld houden zij hun openbare trainingen waarbij het publiek actief wordt betrokken. De trainingen vinden plaats met stalen zwaarden en in volledige uitrusting. Dit maakt het voor het publiek aantrekkelijk om naar te kijken. Ook bieden zij kleine en grote bezoekers de kans om zelf het echte riddergevoel te ondergaan. Hoeveel weegt zo’n harnas en hoe zwaar is een echt zwaard? De Orde der Noorderwind is iedere eerste zondag van de maand op het Muiderslot aanwezig. Vanaf 3 april is Zwaard en Steen, de school voor Middeleeuwse, Europese Krijgskunsten ook weer iedere eerste zaterdag van de maand aanwezig met publieke trainingen. Voor het complete riddergevoel zijn de middeleeuwse routes met interactieve spellen vrij te bezoeken. In de Ridderroute staat o.a. het spannende toernooispel waarmee je je tegenstander te paard kunt verslaan. In de Torenroute kan de argeloze bezoeker die over de ophaalbrug loopt, met (virtuele) stenen bekogeld worden.
Het Muiderslot is op zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur, de kassa sluit om 16.00 uur.
Voor meer informatie: www.muiderslot.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.