>Zweden krijgt Marine National Park

>Langs de Westkust van Zweden en vlak bij de grens van Noorwegen, wordt druk gewerkt aan de opening van het eerste Marine National Park van Zweden. Dit nationale park, genaamd Kosterhavet, wordt in september 2009 geopend. Het gebied staat onder invloed van de Atlantische Oceaan en heeft een bijzonder rijke en gevarieerde biodiversiteit. Er komen soorten voor die nergens anders te vinden zijn in de Zweedse wateren. Kosterhavet is tevens een belangrijke trekpleister voor de visserij dankzij de vele garnalen en Noorse zeekreeften. Eén van de grootste prioriteiten van dit park is de bescherming en het handhaven van de natuurlijke en economische rijkdom van het park. Vanaf het Zweedse Strömstad kunnen bezoekers de boot nemen naar één van de twee Koster eilanden vanwaar straks boottochten naar het gebied zullen vertrekken. De eilanden zelf zijn ook het bezoeken waard. Bij het bezoekers centrum Naturum op Zuid Koster wordt uitgebreide informatie verstrekt over wandel en fietsroutes over de eilanden, met en zonder guide. Ook een tochtje per `flakmoppe´ hoort tot de mogelijkheden. De flakmoppe is een bromfiets wagentje dat door de meeste bewoners van het eiland gebruikt wordt als transportmiddel aangezien auto´s niet zijn toegestaan. Overnachten kan in bijvoorbeeld Hotel Ekenäs, in cabins of op de camping. Meer informatie: www.westsweden.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.