>4 & 5 april: Nationaal Museumweekend

>De Nederlandse Museumvereniging organiseert dit jaar voor de 28e keer het Nationaal
Museumweekend. Ruim 500 musea doen mee, geven korting of gratis entree en organiseren uiteenlopende speciale activiteiten rond het thema Verleiden. Doelgroep is de incidentele en niet-museumbezoeker. Jaarlijks trekt het Museumweekend tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen. Musea krijgen tips over museale verleidingstechnieken met handreikingen als: vraag
eens aan een bezoeker wat hij zelf uit de collectie zou willen hebben, waar hij een tentoonstelling over zou maken, hoe hij het liefst ontvangen wordt. Op deze manier bieden musea hun (nieuwe) publiek een handvat zodat iedereen zich op z’n gemak voelt en plezier heeft, ook bij een eerste bezoek. Voor publiek zijn alle deelnemende musea met hun openingstijden en activiteiten vanaf
te zien op www.museumweekend.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.