>ANWB verwacht stijging kampeervakanties

>De ANWB verwacht voor de zomervakantie 2009 een stijging in het aantal kampeervakanties. Kozen vorig jaar circa 2,7 miljoen Nederlanders voor kampeervakantie in het buitenland. Dit jaar zal dit aantal rond de 2,8 miljoen liggen. Het kamperen in eigen land is favoriet voor 1 miljoen
Nederlanders.
Nederlanders gaan wel op vakantie dit jaar maar ze gaan minder vaak, ze geven minder uit en blijven dichter bij huis, zo voorspelde de ANWB aan het begin van het jaar. De kampeervakantie profiteert van deze ontwikkeling. Over de hele linie ziet de ANWB groei van de (vooraf geboekte) kampeervakanties, zowel bij de ANWB Reisbureaus als bijvoorbeeld bij touroperator Pharos Reizen. De belangstelling voor de buitenlandse kampeervakantie gaat ten koste van de vliegvakanties naar het Middellandse zeegebied, aldus de toeristenbond.

Boekingen voor met name kampeervakanties naar Frankrijk liggen momenteel voor op dezelfde periode vorig jaar. Veel campings in populaire kampeergebieden zijn nu al voor de zomer volgeboekt. Dit jaar mag Kroatië weer meer Nederlandse kampeerders verwachten.

De top 5 buitenlandse kampeerbestemmingen, aantal kampeervakanties en de gemiddelde prijs per overnachting voor een gezin met 2 kinderen in het hoogseizoen*:

1. Frankrijk 1,2 miljoen gemiddelde p.p.o. € 25,89
2. Duitsland 350.000 gemiddelde p.p.o. € 25,36
3. Italië 300.000 gemiddelde p.p.o. €
44,83
4. België 220.000 gemiddelde p.p.o € 25,97
5. Spanje 200.000 gemiddelde p.p.o € 37,74

* Bron: Vergelijkingtarief ANWB Campinggids 2009

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.