>Artisjokkenfestival in Italië

>Vanaf eind maart tot midden mei staat Italië in het teken van de artisjokkenfestivals. De bitterzoete smaak van de artisjok kenmerkt de Italiaanse lentekeuken en maakt deel uit van de een van de oudste culinaire tradities van Italië. Wanneer je graag een van de artisjokkenfestivals wilt meemaken, reis dan af naar Italië en verblijf in een van de nabijgelegen charmante vakantiewoningen van Cuendet.
Elke streek kent zijn eigen cuisine en bereidt de artisjok op eigen wijze. De cuisine van Lazio, de regio rond Rome, geniet de meeste bekendheid buiten Italië door de rol die zij in de Italiaanse films van de jaren ’50 en ’60 speelde. De keuken van Lazio biedt echter meer dan spaghetti: nadat de buitenste bladeren van de artisjokken zijn verwijderd worden ze gefrituurd en gepresenteerd als heerlijk knapperige gouden bloemen. In april zijn er twee artisjokkenfestivals in Lazio: in Ladispolo (Rome) en in Sezze (Latina). Casa Agathos, een van de charmante vakantiewoningen van Cuendet, biedt een thuishaven tijdens een bezoek aan deze regio.
Cuendet heeft onlangs de campagne ‘Prijsschieten in 2009’ gelanceerd: boek een van de speciaal geselecteerde Cuendet vakantiehuizen en bespaar 10% op de prijs in juli en 20% in augustus.
Cuendet werd in 1974 opgericht en behoort tot de Wyndham Group. Cuendet is specialist op het gebied van exclusieve vakantiewoningen en heeft meer dan 2000 woningen in haar assortiment. Het merendeel van de woningen ligt in Italië. Voor meer informatie over Cuendet of over de actie ‘Prijsschieten in 2009’, zie: www.cuendet.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.