>Assepoester opent seizoen Efteling

>>Assepoester opent seizoen Efteling 12Op woensdag 1 april start het nieuwe seizoen van de Efteling met een nieuwe bewoonster voor het Sprookjesbos: Assepoester. De bezoekers kunnen zien waar het meisje met haar boze stiefmoeder en –zussen woonde. Holle Bolle Gijs viert zijn 50e verjaardag met een tijdelijke expositie in het Efteling Museum. Ook buiten het Sprookjesbos is er weer veel te beleven. Bezoekers kunnen hun zeebenen en moed testen in De Vliegende Hollander, een zweefvlucht langs elfjes en feeën maken in Droomvlucht en een wereldreis door de natuur van Moeder Aarde in PandaDroom. Of het nu bij de Villa Volta, Carnaval Festival of Fata Morgana is, overal duikt verrassend entertainment op, onder leiding van Pardoes de Tovernar en zijn Sprookjesboomvriendjes.
Dat Assepoester om middernacht haar glazen muiltje verloor op de trappen van het kasteel van de prins weet iedereen. Vanaf 1 april kunnen bezoekers zien waar ze woonde met haar boze stiefmoeder en stiefzussen. Het wonderlijke huisje staat naast de grot van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Zal de prins zijn bruid vinden en zal het muiltje passen?
In 1959 kwam Holle Bolle Gijs in de Efteling wonen. Zijn hongerige maag had nooit genoeg en steeds riep hij ‘Papier Hier!’. Omdat hij netjes ‘Dank-U-wel’ zei, bleef het park heerlijk schoon. Inmiddels zijn er 10 familieleden en 3 collega’s woonachtig in het park en bewijzen zij nog dagelijks hun succes. Hoe het allemaal zo kwam wordt toegelicht in het Efteling Museum, met een feestelijke, tijdelijke expositie.
Tijdens de Zeven Mijls Zomer is de Efteling dagelijks langer open tot 21.00 uur. Op de zeven zaterdagen 18 en 25 juli, 1, 8, 15, 22 en 29 augustus is het park zelfs tot 24.00 uur geopend. De bezoekers wordt dan een bruisend programma voorgeschoteld met live optredens van bekende artiesten, die begeleid worden door een 12-koppig orkest. Het Circus Anton Pieck slaat deze zomer een romantische tent op, met wonderlijke acts en het onroerende verhaal van een circusfamilie.
Het park is geopend van 1 april tot en met 1 november 2009, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 28,- p.p. m.u.v. de Efteling Zeven Mijls Zomer, dan bedraagt de entreeprijs € 30,- p.p. Gehandicapten (inclusief maximaal drie begeleiders) en 60-plussers betalen € 26,- p.p. m.u.v. de Efteling Zeven Mijls Zomer, dan bedraagt de entreeprijs € 28,- p.p. Kinderen tot en met 3 jaar mogen de Efteling gratis bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.efteling.com of bel 0900-0161 (€ 0,25 p.m.).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.