>Autohuur op eilanden populairder

>Steeds meer Nederlanders ontdekken dat het bijzonder lonend en praktisch is om bij een eilandvakantie de autohuur vooraf vast te leggen. Deze trend maakt Sunny Cars duidelijk in haar top vijf van meest populaire vakantie-eilanden voor autohuur. Met een spectaculaire groei van 63 procent heeft Curaçao dit jaar een plek veroverd op de lijst, die aangevoerd wordt door het Canarische eiland Tenerife.
Op Sunny Cars’ top 5 van populairste eilanden voor autohuur is Tenerife nu de nieuwe nummer 1, dankzij een stijging van 18 procent ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. Buureiland Gran Canaria verkoopt 8 procent beter en is nu nummer 2. Kreta blijft populair als altijd en handhaaft zich daarmee op de derde plaats. Curaçao springt met de genoemde groei van 63 procent meteen naar plaats 4 en Sicilië stijgt met stip naar plaats 5 door een toename van 29 procent.
Wie vroeger op vakantie ging naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, de Antillen of de eilanden in de Middellandse Zee, boekte meestal een pakketreis met uitsluitend vluchten en hotel. Pas na een paar dagen strand en terrasjes bedacht men dat het ook interessant was de rest van het eiland te verkennen en dus werd ter plaatse een auto gehuurd. Lange wachttijden, beperkte beschikbaarheid, een oudere auto, hoge tarieven en vage toeslagen nam men veelal voor lief. Achteraf bleek dat de vakantie onnodig duur was uitgevallen.
Uit de meest recente cijfers van Sunny Cars blijkt dat consumenten steeds prijs- en kwaliteitsbewuster worden en dat hun boekingsgedrag verandert. ,,De vakantieganger naar de eilandbestemmingen is natuurlijk ook niet gek,” zegt Suzanne Al van Sunny Cars.,,Als je eenmaal hebt ervaren dat onze tarieven door scherpe inkoop vaak veel lager liggen dan de lokale verhuurders, dat wij zekerheid bieden in beschikbaarheid, service en verzekeringen en dat we heldere all-in-tarieven hanteren waardoor nooit discussie aan de balie hoeft te ontstaan, dan is de keuze snel gemaakt.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.