>Bijzonder glashotel in Zweden

>In het hart van de Zuid Zweedse regio Småland wordt 27 juni 2009 het Kosta Boda Art Hotel geopend. De regio staat bekend om zijn vele glasblazerijen, waaronder het wereldberoemde glaswerk van Kosta Boda. De streek heeft niet voor niets de naam The Kingdom of Christal gekregen. Midden in dit Glasrijk wordt het unieke Kosta Boda Art Hotel gebouwd, dat uit meer dan honderd ton glas en steen bestaat. Alleen de verrassende glaskunstwerken op de gevel van het hotel wegen al vijf ton. De ovale bar van het hotel bestaat uit vier ton kobaltblauw glas, en de glazen bodem van het zwembad (2 ton) maakt het mogelijk om zelfs onder water glaskunst te bekijken, een absolute trekpleister. De beroemde designers, aan wie het Glasrijk zijn faam te danken heeft, hebben een groot aandeel gehad in het design en de decoratie van het hotel. Het hotel telt 105 kamers, die allen rijkelijk versierd zijn met kunst van glas en werken van textiel. In het Kosta Boda Art hotel is het mogelijk om glasvoorwerpen te kopen. Veel van de glaskunstwerken, uitgestald in het interieur zoals de hotelkamers, zijn te koop. Ook kunnen bezoekers een rondleiding krijgen van een gids door het Glas Museum en zelf glas blazen. Voor meer informatie: www.kostahotell.se.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.