>De lente in met 120 fietsknooppuntenroutes

>In de meeste provincies van Nederland is inmiddels een fietsknooppuntennetwerk aangelegd. Volop gelegenheid dus om in het voorjaar met mooie fietsroutes dit netwerk uit te proberen. De website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) publiceert daarom nu 120 fietsroutes op basis van dit knooppuntensysteem. En bundelt actuele informatie, routes en fietskaarten van al deze fietsroutenetwerken.
Een fietsknooppuntennetwerk is een heel eenvoudig en handig systeem. U fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Op elk knooppunt staat vaak een informatiepaneel met een overzichtskaart. Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen en stippelt op internet of via een gekochte fietskaart een route uit. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad. De nummers volgen! De nieuwe – door de ANWB – recent uitgegeven Bikepointer is daarbij hét handige knooppuntgadget van 2009.

Op www.fietsknooppuntenroutes.123.nl vindt u de speciale 120 knooppuntfietsroutes in Nederland. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de in totaal 3.300 fietsroutes, die Fietsen Eén Twee Drie publiceert. De 120 routes zijn hoofdzakelijk of uitsluitend beschreven aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Ze zijn per provincie geselecteerd. De knooppuntroutes zijn gratis – volgens de 1-2-3 routeformule – te kiezen, uit te printen en te fietsen!
Het fietsknooppuntennetwerk is meestal per provincie en soms zelfs per regio opgezet. Landelijke, centrale informatie over knooppuntroutes, over de stand van zaken van het netwerk, over meldpunten voor klachten en voor de aankoop van fietskaarten ontbreekt hierdoor. Fietsen Eén Twee Drie heeft al deze informatie nu gebundeld. Op www.fietsknooppuntennetwerk.nl vindt u de actuele stand van zaken van het netwerk per provincie en regio. Inclusief de websites en e-mail-adressen, waar men klachten over nummerbordjes en informatieborden kwijt kan.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.