>De records van de Oasis of the Seas

>

>De records van de Oasis of the Seas 13*Artist impression van het schip

s Werelds grootste passagiersschip Oasis of the Seas is een maatje te groot voor Amsterdam. Als je met het lineaaltje in Google Earth de breedte van het IJ bij de Amsterdamse Passagiers Terminal meet dan wordt duidelijk dat ’s werelds grootste passagiersschip Oasis of the Seas nooit in Amsterdam te bewonderen zal zijn. Van de terminal naar de overkant is het op z’n smalst ongeveer 270 meter. De Oasis of the Seas die momenteel wordt gebouwd en later dit jaar zal varen, is maar liefst 360 meter lang. Die zou in het IJ gewoon niet kunnen keren. De Oasis of the Seas ligt 65 meter hoog boven de waterlijn en heeft 16 verdiepingen, goed voor 5400 passagiers, 2700 kamers en letterlijk alle soorten entertainment die je maar kan bedenken. De bioscoop alleen al biedt ruimte voor 600 gasten en geheel uniek heeft Oasis of the Seas als eerste een buitenpark met bomen en natuurlijk het grootste zwembad-op-zee. (Bron Bright) www.oasisoftheseas.com
Hier zijn veel foto’s van het schip te vinden

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.