Deze zomer: Singapore-Parijs

Singapore sling @ Singapore Airlines Airbus A380[Image by sjeemz via Flickr]Vanaf 01 juni 2009 introduceert Singapore Airlines (SIA) dagelijks de Airbus A380, ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig, op de route Singapore-Parijs.
De dagelijkse A380 vluchten op de route Singapore-Parijs komen in de plaats van de huidige 10 vluchten per week die thans met een Boeing 777-300, met een capaciteit van 278 stoelen, worden uitgevoerd. De A380 heeft een capaciteit van 471 stoelen. Door deze toename in capaciteit kan SIA nog beter aan de vraag voldoen vanuit zowel de zakelijke- alsook de toeristische sector. Tevens heeft een capaciteitsuitbreiding een positief effect op de economische ontwikkeling tussen Frankrijk en de regio’s Azië en Pacific. Parijs is de vierde bestemming voor de SIA A380 en de tweede in Europa na Londen. SIA vliegt al dagelijks met de A380 naar Sydney en Tokyo en twee keer per dag naar Londen.
De luchthaven Charles de Gaulle in Parijs is een van de drukste luchthavens voor wat betreft passagiersvervoer. De A380 met zijn grotere capaciteit is daarom de ideale machine op de route naar Singapore. Aangezien de A380 minder brandstof gebruikt op basis van ‘’seat kilometre’’ is het zeker ook een schoner en milieubewuster alternatief.
Net als de Boeing 777-300ER, is de A380 van SIA voorzien van de laatste nieuwe inflight producten. Dankzij de ergonomisch ontworpen stoelen in de Economy Class genieten passagiers van nog meer beenruimte en zijn de stoelen voorzien van een special ontworpen leren hoofdsteun en speciale leeslampjes.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.