>Duitse veldslag meemaken

>Een echte veldslag tussen de Germanen en de Romeinen meemaken? Dat kan in Museum Park Kalkriese tussen 11-14 juni. Tijdens de ‘Römer- und Germanentagen’ wordt een van de grootste slachtpartijen van de geschiedenis nagespeeld. Kalkriese, gelegen in het Teutoburger Wald is een van de belangrijkste archeologische opgravingen in Europa. Op deze plek werden in het jaar 9 duizenden Romeinse soldaten op listige wijze door de Germanen in de val gelokt. Verantwoordelijk voor het bloedbad, onder historici beter bekend als de Varusslag, was de Germaanse krijger Arminius, Hermann op z’n Duits. De Romeinse legioenen hielden het noordelijke deel van Germania daarop voor gezien en trokken zich terug tot achter de Rijn. Van 16 mei tot 25 oktober neemt de tentoonstelling ‘Imperium Konflikt Mythos’ bezoekers 2000 jaar mee terug in de tijd. Van 1 juli tot 17 augustus ligt er een origineel nagebouwd Romeins roeischip in het kanaal van Kalkriese.
www.varusschlacht2009.de

0

One Response

  1. To Visit My

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.