>Een vrijwilligers-vakantie, hoe doe je dat?

>Het besluit om vrijwilligerswerk te gaan doen, is meestal makkelijk genomen. Maar daadwerkelijk je koffers pakken en vertrekken, blijkt vaak moeilijker. Waar ga je naartoe? Hoe lang? Hoe onderhoud je jezelf? En hoe zit dat met de taalbarrière?
Wie vrijwilligerswerk wil doen, kan via verschillende Nederlandse en internationale reisorganisaties een zogeheten ‘actieve vakantie’ boeken. Reis je echter het liefst zelfstandig, dan zijn er ook genoeg projecten waar je op eigen houtje kunt aankloppen en een handje kunt helpen.
Een van de leuke dingen van vrijwilligerswerk is dat je automatisch in contact komt met een groep gemotiveerde mensen uit de omgeving. Als toerist vind je soms moeilijk aansluiting bij de lokale bevolking. De handen samen eens flink uit de mouwen steken, is echter hét recept voor het sluiten van vriendschap!
Hoe lang je vrijwilligerswerk doet, bepaal je zelf. In principe kun je zowel één dag meehelpen op een boerderij als twee jaar werken in een weeshuis. Gelukkig is vrijwilligerswerk goed te combineren met een rondreis of strandvakantie. (Bron: Nieuwsbrief Zuidoost-Azië)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.