>Esther en Hendrik zijn ‘overal thuis’

>

>Esther en Hendrik zijn 'overal thuis' 9[Foto van de site Overalthuis.eu]

Henrik Jan Haarink en Esther Kokmeijer zijn bezig met een reis naar de 27 landen van de Europese Unie en de 3 kandidaat lidstaten. Zij zijn op zoek naar de betekenis van ‘Thuis’ op het zwaartepunt, het exacte midden, hart en navel van ieder land. (11 van de 30 landen bezocht) “Inmiddels hebben we het zwaartepunt van Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, België, Luxemburg, Ierland en het Verenigd Koninkrijk bereikt en zijn we op bezoek geweest bij de families die daar het dichtst bij wonen. In Ierland was de woning nog in aanbouw en troffen we niemand op de bouw. We hebben onze contactgegevens achter gelaten en hopelijk nemen de bewoners contact met ons op. In het midden van Luxemburg waren de bewoners van de woning niet thuis. Daarom zijn we aan paar weken later terug gegaan voor een bliksembezoek en hebben we alsnog een interview kunnen doen. Op zaterdag 14 maart aanstaande vertrekken we voor het volgende deel van onze reis naar het zuiden van Europa”, schrijft het tweetal. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst www.fondsbkvb.nl, Stichting BeeldBeschaving www.beeldbeschaving.nl, Kadaster www.kadaster.nl, Continu Engineering www.continu.nl, Intellicom www.intellicom.nl, Flextrack www.flextrack.nl
Het project “Overal thuis” is te volgen op de website: www.overalthuis.eu
In een toelichting schrijven de twee reizigers: “Om dit project te financieren werken we onderweg voor het tijdschrift Revu. We maken reportages over wat er gratis en voor niets te doen is in de hoofdsteden van Europa. Vanaf afgelopen februari staan deze reportages maandelijks in het derde nummer van iedere maand. Van de reeds verschenen reportages over Helsinki en Dublin kun je op de website van Revu de links vinden naar de dingen die we beschreven hebben. In het derde nummer van maart zal een reportage staan over Stockholm”.
En passant doen ze nog tips van andere reizigers aan de hand: www.gallivant.eu
“Het herbeleven van een reis door India en Nepal, eerder beleefd door een kort na zijn reis overleden oom”. Een project van Jolanda Althuis en Gijs Bekenkamp.
En: www.iamoneworld.com, “Een creatieve en avontuurlijke reis rond de wereld in een voertuig op zonne-energie.” Een project van Ingrid van den Boogaard.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.