>Europa uitgebreid met tropisch eiland

>Frankrijk wordt dit weekeinde waarschijnlijk uitgebreid met een tropisch eilandje in de Indische Oceaan, waar polygamie gebruikelijk is en islamitische rechtspraak wordt gehanteerd. Op Mayotte is dit weekeinde een referendum over de vraag of het eiland het 101ste Franse departement moet worden. Volgens opiniepeilingen is een overgrote meerderheid voor toetreding. Mayotte ligt halverwege Madagaskar en Mozambique en staat staat tot dusver te boek als overzees gebiedsdeel, een positie waaraan weinig rechten kunnen worden ontleend. Frankrijk kocht het in 1841 van de koning van Madagaskar, waarmee het eerder Frans werd dan de stad Nice, wordt op Mayotte graag gezegd. Tot 1975 vormde het een kolonie met de eilandengroep Comoren. Er wonen officieel 187 duizend mensen. Lees het hele verhaal bij De Volkskrant

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.