>Expositie over Dorestad

>>Expositie over Dorestad 9Wie denkt dat de Middeleeuwen saai en donker waren, heeft het mis. Dorestad was rond het jaar 800 een stad die bruiste van het leven en waar het krioelde van de mensen en de handelaars. Het lag aan de Rijn, op de plaats waar nu Wijk bij Duurstede is. In de tentoonstelling ‘Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen’ maak je de bloeitijd van Dorestad aan den lijve mee. Je loopt door het decor van stad en haven. Je ziet welke mensen er in deze metropool van de vroege Middeleeuwen woonden en wat ze deden.
De tentoonstelling is voor jong en oud. Er zijn allerlei spellen om zelf te doen en kinderen kunnen hun eigen speurroute door de tentoonstelling lopen. De enorme hoeveelheid archeologische vondsten die de afgelopen decennia naar boven zijn gekomen, maken het mogelijk om een goed beeld van het leven in Dorestad te geven. Je ziet gebruiksvoorwerpen, wapens, prachtige sieraden en nog veel meer. Drie tekenaars maakten een schoolplaat van Dorestad, geïnspireerd op de bekende schoolplaat van J.H. Isings uit 1927.
De expositie Dorestad. Wereldstad in de Middeleeuwen is van 17 april 2009 t/m 1 november 2009 te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.