>Geboorteakte New York in museum

>Op donderdag 2 april opent in het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling ‘Weerzien met Manhattan – 400 jaar Henry Hudson’. De opening wordt verricht door de staatssecretaris van Europese Zaken, Frans Timmermans, de Directeur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes, en de Directeur van het Nationaal Archief, Martin Berendse. Timmermans is namens het Kabinet coördinator van NY400. Speciaal ter gelegenheid van 400 jaar New York – Nederland, wordt voor het eerst in de geschiedenis de geboorteakte van NY in het Rijksmuseum tentoongesteld. Timmermans zal tevens aankondigen dat deze tentoonstelling als onderdeel van NY400 later dit jaar in New York wordt geëxposeerd. In september verhuist de hele expositie, bestaande uit de geboorteakte en kostbare 17e eeuwse documenten uit het Nationaal Archief, naar het ‘Oude’ Nieuw Amsterdam. De tentoonstelling komt in het South Street Seaport Museum, vanaf 12 september, onder de titel ‘The Island at the Center of the World’.
Bij de opening in het Rijksmuseum is ook de First Lady van New York State, Michelle Paige Paterson, aanwezig. Zij is erevoorzitter van de NY400 viering in New York State, en bezoekt Nederland in het kader van New York Nights.
De tentoonstelling ‘Weerzien met Manhattan’ is nog te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam tot en met 1 juni 2009. Voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen kunt u kijken op www.rijksmuseum.nl .

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.