>Hip in Heidelberg

>’Organic’, hip en exotisch. Met de opening van nieuwe hotels en restaurants laat het historische Heidelberg zich van zijn moderne kant zien. In de stad van Goethe en de romantiek is een waar hipheidsoffensief losgebarsten. ‘Heidelberg Suites’ is een exclusief boutiquehotel dat werd ingericht door de Italiaanse stardesigner Michele Bönan. Het is gevestigd in een 19e eeuwse villa, aan de voet van de Heiligenberg. De kamers hebben uitzicht op de Neckar en het beroemde slot.
Het Hip-Hotel bestond weliswaar al, maar heeft er een aantal kamers bij gekregen waarvan de inrichting door verschillende landen is geïnspireerd. In de ‘Zermatt’-kamer staat een authentieke berghut, in de Australische Down Under-kamer staat alles op zijn kop. Bovendien kreeg het hotel er een Marokkaans restaurant bij.
Bar Green is een andere nieuwe hotspot. Geinspireerd door de organic-trend uit Californie komen hier lichte en gezonde gerechten op tafel. Heidelberg is een eeuwenoude studentenstad. De oudste universiteit van Duitsland is hier gevestigd. De smalle straatjes en pleinen in het knusse stadscentrum zijn bezaaid met restaurants en barretjes. Aan de noordkant van de rivier ligt de Philosophenweg die zich leent voor een lange wandeling met prachtige uitzichten over de Neckar-vallei. Meer informatie via Duits Verkeersbureau

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.