>Hrisey, de parel van IJsland

>In de fjord Eyjafjordur ligt het tweede grootste eiland van IJsland, Hrisey. Het eiland is 7,5 kilometer land en 2,5 kilometer breed en telt ongeveer 200 inwoners. Het eiland is een paradijs voor vogelaars. Alle vogels op het eiland zijn beschermd en er zijn geen roofdieren die op vogels jagen. Er zijn ongeveer 40 verschillende soorten die op het eiland broeden. De meeste bewoners van het eiland leven van de visserij. Daarnaast is er op het eiland het quarantaine centrum voor vee en huisdieren. Hier verblijven dieren die van buiten IJsland komen de eerste 3 maanden na hun aankomst. Na 3 maanden Hrisey mogen ze naar hun ´thuis´elders op IJsland. Het eiland heeft een eigen bron met warm en koud water voor de inwoners. Er is een restaurant, een camping, enkele winkels en een zwembad. Er rijden geen auto´s en voor een sighseeing trip kan men wandelen of een tour per tractor boeken. Hrisey onderhoudt een dagelijkse ferryverbinding met het vaste land, die in de zomermaanden wordt uitgebreid. www.akureyri.is/hrisey/english

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.