>KLM komt met instapkaart per sms

>

Unlocked iPhone firmware version 2.[Image via Wikipedia]

Voor vluchten naar de meeste Europese bestemmingen hebben reizigers vanaf Schiphol vanaf dinsdag geen papieren instapkaart meer nodig. Luchtvaartmaatschappij KLM rolt een geslaagde proef met de instapkaart per sms, mms of smartphone verder uit.
Reizigers moeten voor de service via internet inchecken. Ze krijgen daarna een barcode naar hun telefoon gestuurd die ze bij de gate van het vliegtuig moeten laten scannen. In combinatie met een geldig identiteitsbewijs geeft de code toegang tot de vlucht.
Bij gewone telefoons komt de code per sms binnen. Telefoons met mms kunnen de code als plaatje ontvangen. Gebruikers van smartphones, zoals de iPhone van Apple en de BlackBerry, kunnen de barcode uit hun e-mail halen. Het inchecken kunnen ze ook via hun smartphone doen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.