>Koninklijk uitzicht over tuinen

>

The Palace Het Loo in Apeldoorn, Netherlands, ...[Paleis het Loo – Image via Wikipedia]

Paleis Het Loo stelt in 2009 op beide paasdagen (12-13 april), Hemelvaartsdag (21 mei), beide pinksterdagen (31 mei-1 juni) èn iedere woensdag in juni, juli en augustus het paleisdak open voor het publiek. In de zeven¬tiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een spectaculaire ervaring.
De trap over de zolders in de voormalige woning van koningin Wilhelmina, die Paleis Het Loo nog tot haar overlijden in 1962 bewoonde, leidt naar een dakterras. Vanaf dit hoge punt kunnen bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuin en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van 6 hectare, dat omsloten wordt door het bosrijke paleispark. De tuin is met zijn symmetrisch aangelegde parterres, beelden en fonteinen, uniek in Europa.
In de maanden april en mei is bovendien het omliggende paleispark met zijn bloeiende rododendrons toegankelijk voor publiek, waarbij men een wandeling kan maken rondom Jachtslot Het Oude Loo, het buitenverblijf van H.M. de Koningin. www.paleishetloo.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.