>Meesterwerken in (Franse) bouwkunst

>Van 18 april tot 25 oktober is er in Troyes een expositie over de beeldhouwkunst van de 15e en 16e eeuw in de Champagne. Het is een evenement waarbij 94 beelden bij elkaar gebracht worden, die normaal gesproken verspreid in de Champagne te vinden zijn en in de beroemdste musea ter wereld : in New York (Metropolitan museum), in Parijs (het Louvre et het museum van de Middeleeuwen), in Londen (Victoria and Albert museum)…
De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Louvre en het Nationale Instituut voor Kunstgeschiedenis, het INHA (Institut national d’histoire de l’art) en vindt plaats in de Kerk Saint Jean au Marché, midden in het voetgangergebied in de historische stadskern.
Aan het begin van de 16e eeuw bereikte de beeldhouwkunst van Troyes een uniek artistiek niveau, waardoor de Champagne een van de meest toonaangevende kunstcentra in Europa werd. De beeldhouwers in Troyes lieten zich inspireren door veel verschillende kunststromingen en hun werk laat een grote variatie aan stijlen zien (Vlaamse kunst, Parijse kunst, Italiaanse renaissance…).
www.sculpture-Champagne.fr

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.