>Mountainbike clinic in Engeland

>Mountainbikeliefhebbers kunnen in het weekend van 13 – 16 maart 2009 deelnemen aan een clinic van Bart Brentjens in Noordoost-Engeland. Bart Brentjens, tienvoudig Nederlands kampioen mountainbiken, vaart met cruiseferrymaatschappij DFDS Seaways naar Newcastle en geeft een weekend lang workshops in het Kielder Water & Forest Park. De 4-daagse shortbreak is te boeken vanaf € 197,- per persoon, inclusief overnachtingen, vervoer van eigen auto en clinic.
Door een nauwe samenwerking met het officiële verkeersbureau North East England kan DFDS Seaways de mountainbiker een professionele reis aanbieden. Naast de clinic door Brentjens is er op zaterdag en zondag volop gelegenheid om zelf tours te maken. Het Kielder Water & Forest Park bestaat uit 8 verschillende routes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Hierdoor is het mountainbiken een uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde ‘biker’.
Het Kielder Water & Forest Park, op circa twee uur rijden van Newcastle, bestaat in totaal uit 138 kilometer aan trails en investeert sterk in de uitbreiding hiervan. Zo is in 2007 de Deadwater Trail geopend, een echte ‘thrillseeker’ voor de ervaren ‘biker’. Onlangs zijn er ook twee lange afstandroutes (14,2 en 18,7 km) aan het parcours toegevoegd. De verschillende trails leiden door een afwisselend Engels landschap. Niet vreemd dat hier eerder dit jaar een etappe van de internationale mountainbike-wedstrijd ‘Avalanche Trophy’ plaatsvond. Meer informatie: dfds.nl/mtb. Meer informatie over het mountainbikeaanbod in Noordoost-Engeland is te vinden op http://nl.visitnortheastengland.com/mtb/home.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.