>Naar het Praag van Kafka

>Praag was de centrale stad in het leven van Kafka. Hij noemde de stad graag een kleine moeder met klauwen. Zijn werk kan nauwelijks los worden gezien van Praag. Maak dus eens een wandeling door de stad, terwijl je haar bekijkt door de ogen van Kafka. Kafka bracht het grootste deel van zijn leven door in de oude stad. Hij tekende op een stadsplattegrond ooit zelfs een cirkel om het historische centrum. Deze cirkel omvat mijn hele leven, zei hij. Om de hoek van het Namesti Republiky plein staat zijn oude kantoor. Naast zijn schrijfwerkzaamheden, die hem geen inkomsten brachten, werkte hij veertien jaar lang voor een verzekeringsinstituut. Ieder dag wandelde hij met paraplu en aktetas naar huis. Langs de indrukwekkende Obecni Dum, en via de oudste straat van Praag: Celetna. Lees de Praag-special die Tsjechie.nl heeft gemaakt

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.