>Nieuw museum geeft Kampen allure

>De renovatie van het Stedelijk Museum in Kampen maakte de presentatie van de collectie én het centrum van de Hanzestad aantrekkelijker. Wie een indruk van de kunst en cultuur in Kampen wilde krijgen, kon daarvoor tot vorig jaar terecht in een schilderachtig, maar nogal krakkemikkig pand in de Oudestraat. Het Gotische Huis bood plaats aan vaste en wisselpresentaties, maar kon met zijn 700 vierkante meters slechts een gebrekkig inzicht geven in de stedelijke geschiedenis.
Wie nu naar de Kamper historie in de voormalige Hanzestad zoekt, loopt tegen het strategisch gelegen Oude Raadhuis op. Daar opende afgelopen week het vernieuwde Stedelijk Museum. Met 2100 vierkante meter is het drie keer zo groot als de oorspronkelijke locatie. En het biedt een veel completer overzicht van de Kamper geschiedenis. Lees het hele verhaal bij Trouw
www.stedelijkemuseakampen.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.