>Nieuwe expositie in stripmuseum

>>Nieuwe expositie in stripmuseum 13Zaterdag 14 maart opent Het Nederlands Stripmuseum Groningen de tentoonstelling ‘Beestjes en ander gespuis’ van Schwantz. De tekenaar is onder meer bekend van de werkdagelijkse Spits-strip Beestjes en van de strip Mr Mack. De tentoonstelling geeft een goed beeld van de totstandkoming van het werk van Schwantz en toont verschillende werken van zijn hand. ‘Beestjes en ander gespuis’ is te zien tot en met zaterdag 3 mei.

In de strips van Schwantz spelen dieren vaak een grote rol. Zo komen in Beestjes bijna alle soorten dieren voor in hun eigen leefwereld. Deze beestjes worstelen met zinnige en onzinnige problemen van allerlei aard. De tentoonstelling ‘Beestjes en ander gespuis’ wordt zaterdag 14 maart om 13.30 uur op bijzondere wijze geopend door het vierkoppige stripgezelschap Lamelos. Ook Tonio van Vugt van het blad Zone 5300 komt deze middag aan het woord.
De Haarlemmer die onder het pseudoniem Schwantz werkt, won in 2007 de Spits Stript-wedstrijd. Sindsdien is zijn strip Beestjes dagelijks te vinden in deze gratis krant die onder meer rondom stations wordt verspreid. Schwantz begon zijn tekencarrière met de strip Mr Mack die hij tekent voor Zone 5300, een tijdschrift voor strips, cultuur en curiosa. Beestjes, Mr Mack en ander werk van de hand van Schwantz worden door velen als ‘grafisch hoogstaand’ beschreven. Meer informatie is te vinden op www.schwantz.nl of www.stripmuseum.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.