>Onafhankelijk filmfestival in Lissabon

>
Van 23 april tot en met 3 mei 2009 staat Lissabon in het teken van de zesde editie van het internationaal festival voor de onafhankelijke film: IndieLisboa 2009. Opzet van het festival: het ontdekken van nieuwe films en regisseurs binnen de onafhankelijke film scène en het genre tonen aan een breed publiek. Afgelopen jaar trok het festival meer dan 35.000 bezoekers. Dit jaar is er weer een kans om verrassende films te zien in levendig Lissabon.
De naam van het festival geeft het al aan: ‘indie’ komt van independent’. Films met originele verhaallijnen, geproduceerd door filmmakers die nieuwe technieken uit proberen, creativiteit gebruiken, financieel en soms zelfs politiek hun nek uit te durven steken. Vanuit drie categorieën wordt dit hoog in het vaandel gehouden: Internationaal, nog nooit vertoond werk in Portugal, gemaakt in 2008 of 2009. Opkomende cinema, nieuwe trends, opkomende filmmakers en frisse verhaallijnen. Obsevatory, een radar voor moderne cinema gemaakt door gevestigde filmmakers. Voor kinderen vanaf 3 jaar worden bijzondere (animatie-) films vertoond, waar ze normaal gesproken weinig of niet mee in aanraking zouden komen. Het programma is gericht op families en scholen. Ook hier is een competitie aan verbonden.
De films worden vertoond in diverse bioscopen in Lissabon, waaronder Cinema São Jorge I. Voor meer informatie over het filmfestival, bezoek de website: www.indielisboa.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.