>Op zoek naar een fietsidee?

>Met de start van de lente is de tijd rijp om weer lekker op de fiets te stappen. Mooie routes te over in Nederland. Om de fietser letterlijk en figuurlijk op pad te helpen geeft het Landelijk Fietsplatform jaarlijks de Fietsideeënkaart uit; dé ideale voorbereiding op een fietsuitje. Alle relevante informatie voor de recreatieve fietser is op de kaart terug te vinden. Met de editie 2009 die net verschenen is, heeft de fietser een compleet en actueel overzicht in handen.
Op de kaart wordt het netwerk van Landelijke Fietsroutes weergegeven. Om het plannen van een meerdaagse tocht te vergemakkelijken zijn locaties van bijzonder overnachtingsmogelijkheden, zoals trekkershutten en natuurkampeerterreinen, in het kaartbeeld opgenomen. Ook staan de ruim 350 bewegwijzerde dagtochten vermeld. Handig voor de dagtochtfietser is het nieuwe overzichtskaartje met daarop alle regionale knooppuntnetwerken. Fietsknooppunten zijn ideaal om je eigen fietstocht uit te stippelen.
Op de achterzijde van de kaart is de informatie toegespitst op de ‘dagtochtfietser’ en de ‘meerdaagse fietser’, aangevuld met een algemene rubriek ‘Nog meer over fietsen’. Dit zorgt voor een overzichtelijk geheel. De fietser vindt hier antwoorden op vragen als ‘Waar ga ik naar toe?’, ‘Welke route?’, ‘Hoe pak ik het aan?’ en ‘Waar moet ik rekening mee houden?’. Er worden nuttige tips gegeven, bijvoorbeeld over fietsvervoer- en verhuur en ook de nieuwste fietsgidsen komen aan bod. Nieuw in de editie 2009 is het kader ‘Digitaal Fietsen’ met informatie over routeplanners en GPS-routes. Een overzicht tot slot van diverse bijzondere overnachtingsmogelijkheden maakt de kaart compleet.
De kaart is voor € 3,95 verkrijgbaar bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren (ISBN 978-90-72930-42-2) of te bestellen via www.nederlandfietsland.nl.
Op die site staat straks ook de fietsevenementenkalender 2009, een overzicht van handige websites en – per half april – de recreatieve fietsrouteplanner voor het online plannen van een fietstocht via LF-routes en fietsknooppunten. Kortom: een mooie aanvulling op de papieren versie van de Fietsideeënkaart.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.