>Presentatie plan Turks museum

>Vandaag, vrijdag 20 maart, zal het Turks Museum Nederland zich presenteren in een informatieve bijeenkomst in de Julianakerk, Schalk Burgerstraat 217 in Den Haag. Vanaf 16.00 uur presenteert het bestuur haar plannen en activiteiten. Diverse sprekers – zoals wethouder Cultuur Marieke Bolle, counsellor H. Cakil van de Turkse ambassade, publicist-onderzoeker Steven van Schuppen en Tweede Kamerlid Fatma Koser-Kaya – zullen een reactie geven op dit initiatief. Naast informatie is het doel van de bijeenkomst om vrijwilligers en vrienden voor het museum in oprichting, te werven. Een begin te maken van het verzamelen van topstukken uit de Turkse migratiegeschiedenis. Binnen de Turkse gemeenschap in Nederland groeit de behoefte aan meer kennis over en inzicht in de eigen geschiedenis. Niet alleen over de geschiedenis van het moederland, maar ook over de geschiedenis van de Turkse gemeenschap in Nederland. Over het lot van de eerste generatie migranten, over de toekomst van de jonge generatie en de generaties die daarop volgen.
www.turksmuseumnederland.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.