>Rennen tussen de wilde beesten

>
Op 27 juni gaat de negende Lewa Safaricom Marathon van start in Kenia. Ruim 750 hardlopers lopen dan de (halve) marathon in de schitterende omgeving van het Lewa Downs Wildpark in Noord-Kenia. Deelnemers en organisatoren bereiden zich voor op de marathon waar lopers van over de hele wereld bij willen zijn.

Met een hoogte van 1705 meter, de hitte, zandpaden en het heuvellandschap is de Lewa Safaricom Marathon één van tien de zwaarste marathons ter wereld. Tel daarbij op het inspirerende natuurschoon en de aanwezigheid van struisvogels, cheeta’s, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en vele andere diersoorten en het is duidelijk waarom marathonlopers vanuit de hele wereld hier bij willen zijn.

Tijdens de marathon wordt niets aan het toeval overgelaten. De route loopt dwars door het Lewa Downs Wildpark. Gewapende opzichters houden de wilde dieren dan ook op gepaste afstand, zodat iedereen ongehinderd zijn doel kan bereiken. Dit doel is natuurlijk de finish, maar ook het inzamelen van geld voor natuurbehoud, educatie, gezondheidszorg en ontwikkeling in Noord-Kenia. Jaarlijks brengt de Lewa Marathon zo’n 100.000,- euro op. Dit bedrag wordt onder andere besteed aan de bouw van scholen, watervoorzieningen, ziekenzorg en de strijd tegen stropers in Kenia.
www.magicalkenya.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.