>Renoir bewonderen in Frankrijk

>

The Theater Box, 1874 by Pierre-Auguste Renoir...[Image via Wikipedia]

De schilder Pierre Auguste Renoir, een van de grootste meesters van het impressionisme, woonde een aantal jaren in zijn huis in Essoyes. Al snel hield hij van dit land van wijnboeren, dat als inspiratie diende voor diverse schilderijen. Hier vond hij de sfeer, de omgeving, het licht en de kleuren voor zijn schilderwerk. Door de verzameling persoonlijke voorwerpen is de herinnering aan de kunstenaar en zijn vrienden nog altijd voelbaar in zijn atelier.
Sinds 2007 werkt de gemeente Essoyes aan een groot toeristisch/cultureel project, genaamd Du côté des Renoir. Bezoekers worden alleen al door de naam Renoir aangetrokken en kunnen er kennismaken met de schilder en zijn gezin, en ook met de rol die het dorp speelde in het werk van de kunstenaar, in het bijzonder bij zijn beeldhouwwerk. Bezoekers kunnen die kennismaking completeren door een van de vier bewegwijzerde wandelroutes te volgen, waarbij ze de landschappen die Renoir op zijn doeken heeft weergegeven, kunnen bewonderen.
De tuin en het atelier worden in juni 2009 geopend. De opening van het ’Espace Renoir’ is gepland voor 2010. Voor meer informatie over de Champagne-Ardenne
www.tourisme-champagne-ardenne.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.