>Spaans Navarra beter bereikbaar

>Vanaf 6 mei vliegt transavia.com weer naar de Franse bestemming Pau vanaf luchthaven Schiphol, Amsterdam. In het voor- en naseizoen wordt er drie keer per week gevlogen, terwijl er in juli en augustus twee vluchten per week zijn gepland. Deze vluchtverbinding zorgt ervoor dat het Spaanse Navarra nog beter bereikbaar is voor zowel de Nederlandse als de Belgische reiziger. Het Franse Pau fungeerde al eerder als uitgangspunt voor de Spaanse regio Navarra, dat op ongeveer 3,5 uur rijden van Pau ligt. Er zal worden gevlogen met de Boeing 737-700, die over 149 stoelen beschikt.
De luchtvaartmaatschappij was afgelopen winter gestopt met de lijndienst naar Pau, en het was in verband met beperkte vlootruimte lang onduidelijk of deze bestemmingen voor de zomer van 2009 zou terugkeren. Omdat er nu alsnog ruimte in de vloot is, ontstond de mogelijkheid om onder andere Pau alsnog toe te voegen aan het lijndienstnetwerk.
“We zijn ontzettend blij met de terugkeer van de vluchtverbinding Amsterdam – Pau. Navarra is een prachtige pure bestemming en nu deze regio nog beter bereikbaar is, hebben wij meer mogelijkheden dit te laten zien aan de reiziger in de Benelux. Een fantastische kans!”, aldus Iñaki Martinez de Virgala Lusaretta, marketing manager Benelux van de Navarra Region Tourist Board.
De vluchtverbinding Amsterdam – Pau is niet de enige link die Navarra heeft met Frankrijk. Ook de pelgrimsroute “Camino de Santiago” komt vanuit Frankrijk de regio binnen en loopt via de diverse dorpen en monumentale bezienswaardigheden in Navarra door naar Santiago.
Navarra, gelegen in het Noord-Oosten van Spanje, is een autonome gemeenschap die de herinnering aan het oude koninkrijk levend houdt. Een reis door de vier zones van Navarra, laat de puurheid van de bestemming zien. De Pyreneeën in het noorden van de regio met prachtige bosgebieden en diverse bergwandelingen. De Cuenca de Pamplona waar de typische lokale “way of life” te zien is. De Middenzone met Middeleeuwse dorpen en in het zuiden het woestijngebied de Ribera. De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt.
Meer informatie Navarra: www.turismo.navarra.es
Meer informatie vluchtverbinding: www.transavia.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.