>Spanje gastland fietsbeurs

>Vandaag kunt u nog naar de Fiets en Wandelbeurs. Spanje is ditmaal het gastland: Op de Plaza Mayor van Spaanse dorpen en steden komen alle wegen samen. Dit plein is dé levendige ontmoetingsplaats van bewoners en bezoekers. Rond de Plaza Mayor van gastland Spanje op de Fiets en Wandelbeurs treffen de beursbezoekers een scala aan informatie over dit prachtige en veelzijdige land.
In 2009 is Spanje gastland op de Fiets en Wandelbeurs
Spanje is meer dan ‘friet van Piet’ en ‘lol aan de Costa del Sol’.
Tegenover de hectiek van de grote steden en het feestgedruis rond de playas staat de rust en de ruimte van het binnenland.
Het grillige landschap dat wordt afgewisseld door markante dorpen biedt eindeloze mogelijkheden voor verrassende fiets- en wandeltochten door nationale parken, over Vías Verdes (‘groene wegen’ over voormalige spoorbanen) of over Cañadas Reales (Koninklijke schapentrekroutes).
Geniet van de adembenemende rotswanden en volg de zeldzame monniksgieren tijdens hun duikvluchten. Behalve natuurschoon kent Spanje een rijke cultuur, een boeiende geschiedenis en temperamentvolle inwoners. Vooral in de hagelwitte of okergele, tegen de bergen aangeplakte dorpjes lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Op de Plaza Mayor maakt u in de schaduw van een dikke boom onder het genot van een geurige café con leche kennis met de plaatselijke bevolking. Een bepakte fiets of een gevulde rugzak vindt men hier maar vreemd, maar dat is vaak juist de aanleiding tot een gesprek

Op het speciale paviljoen van de Fiets en Wandelbeurs laat gastland Spanje zich zien als fiets- en wandelland. Ervaren Spanje-fietsers en –wandelaars leggen aan de hand van hun fotoboeken, kaarten en andere materialen uit, waarom uitgerekend Spanje hun favoriete bestemming is geworden. Zij geven u waardevolle tips over ‘hun’ routes en streken. Tips die vaak in geen enkele reisgids te vinden zijn. Ook in het uitgebreide lezingenprogramma komt gastland Spanje uitgebreid voor het voetlicht.
Natuurlijk presenteert het Spaans Verkeerbureau eveneens informatie op maat.
Geheel in Spaanse sferen komt u na al het geloop over de beurs wat bij op het terras van de Plaza Mayor met een keuze uit kostelijke tapas en een goede copa de vino tinto. Onder de geluiden van melodieuze gitaarklanken krijgt ook u het Spanje-gevoel te pakken: net als op de Plaza Mayor in een dorp of een stadje onderweg.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats in de Amsterdam-RAI, open van 10 -17 uur
De toegang bedraagt € 12, – . www.fietsenwandelbeurs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.