>Special van Elsevier over Amerika

>Het weekblad Elsevier komt met een special over “400 jaar Nederlandse sporen in de Verenigde Staten. Taal, eten, geschiedenis, beroemdheden en immigratie”. In de speciale editie ‘Ons Amerika’ belicht Elsevier het aandeel van Nederland in de Amerikaanse geschiedenis. Lang voor de Amerikaanse revolutie, de Onafhankelijkheidsverklaring en het opstellen van de Amerikaanse Grondwet is de basis voor het moderne Amerika gelegd door Nederlandse kolonisten. In 1609 zette schipper Henry Hudson in dienst van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie voet aan wal op het huidige Manhattan, het hart van de stad New York. Daarmee begon de Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland, die zo’n halve eeuw standhield. De uitgave op tijdschrift formaat bevat meer dan 100 pagina’s verrijkt met foto’s, kaarten en tekeningen. De uitgave is voor 8,95 euro online te bestellen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.