>Star Ferry Hong Kong ‘spannendst’

>De grootste organisatie van professionele reisjournalisten en –fotografen, de Society of American Travel Writers (SATW), heeft een top10 samengesteld van de meest spannende, mooie en opvallende overvaarten per pont. In de top10 is de Star Ferry in Hongkong op de eerste plaats geëindigd, nummer twee en drie zijn bezet door San Franscisco en New York. Opvallende vierde zijn de Washington State Ferries, van Puget Sound naar de San Juan Islands.

Hongkong is door de leden van de SATW benoemd tot stad met de meest opwindende oversteek. De Star Ferry wordt door hen de goedkoopste multiculturele cruise-ervaring ter wereld genoemd. Vanaf de pont is er een prachtig uitzicht op de skyline van de metropool en kan geproefd worden van de multiculturele lifestyle – dé introductie om Hongkong echt te leren kennen.

Ook nummer vier in de lijst wordt geroemd vanwege de prachtige uitzichten vanaf de veerpont. Uitgestrekte bosgebieden, bergachtige landschappen en ijsblauwe wateren met opduikende walvissen zijn te zien vanaf de Washington State Ferries. De reis tussen de eilanden en het vasteland is bovendien spectaculair dankzij de soms veranderlijke weersomstandigheden.

De SATW is een non-profit organisatie die zich richt op het promoten van reisjournalistiek. Het biedt professionele ondersteuning aan alle leden –variërend van reisjournalisten en –fotografen tot film- en televisie producers en PR bureaus. De SATW heeft de top10 samengesteld aan de hand van een poll onder alle leden. De reacties waren overweldigend. ‘Veerboten bieden een goedkoop alternatief voor cruises,’ stelt Bea Broda, president van SATW. ‘De ponten doorkruisen de mooiste havens, fjorden, rivieren en andere waterwegen – en dat tegen spotprijzen. Zo heb je wel heel veel waar voor je geld.’

Voor meer informatie zie www.satw.org, www.discoverhongkong.com/dutch, www.experiencewa.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.