>Sterrenkijkdagen op 4 april

>In het kader van de Nationale sterrenkijkdagen organiseert Planetron Cinedome in Dwingeloo op zaterdag 4 april een extra sterrenkijkavond. Tijdens deze sterrenkijkavond, die een ontdekkingsreis is voor jong en oud, zal worden gekeken naar verre en mysterieuze werelden, waarbij de jeugd actief wordt betrokken.
De sterrenkijkavond bestaat uit een live-planetariumvoorstelling in het ruimtetheater over de sterrenhemel van de 15 maart, een rondleiding naar de sterrenwacht en aansluitend, bij helder weer, gelegenheid om zelf naar Saturnus te kijken door de grootste professionele telescoop van Nederland. Mocht het echter bewolkt zijn, dan blijft de sterrenkijkavond een avondvullend programma. De jeugd wordt actief betrokken bij de avond, zowel in het theater als bij het kijken door de telescoop. 2009 is het internationaal jaar van de sterrenkunde. Ter gelegenheid hiervan ontvangt iedere bezoeker een astronomieposter en de brochure ‘Het heelal, ontdek het zelf’.
Naast de extra sterrenkijkavond toont Planetron Cinedome op 4 en 5 april om 12.30 uur de rondomfilm ‘Solarmax’. Hierin staat onze meest nabijgelegen ster, de Zon, centraal. In deze film worden unieke ruimtetelescoopopnames van de Zon getoond, maar ook een zonsverduistering en het noorderlicht komen aan de orde.
De sterrenkijkavond op 4 april begint om 20.00 uur. Het Planetron is geopend vanaf 19.30 uur. Reserveren is gewenst en dit kan op www.planetron.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.