>Tweede huis juist nu populair

>
Second Home International, Europa’s grootste beurs voor kopers van tweede woningen beleeft van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart in Jaarbeurs Utrecht de 25ste editie. Het tweede huis staat nu meer in de belangstelling dan ooit. Belangrijke oorzaken: in tal van populaire landen dienen zich interessante koopjes aan, de regelgeving omtrent de aankoop van een tweede huis is in enkele landen versoepeld en veel beleggers kiezen voor een investering in ‘stenen’ in plaats van aandelen.
Vanaf vrijdag 13 maart presenteren honderden makelaars en projectontwikkelaars een keur aan internationaal woningaanbod. Na 25 edities heeft Second Home International een gevestigde naam en is het uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen. Twee exposanten jubileren mee en willen de beursdeelname nog lang volhouden. Dit zijn Coral Estate Sales, dat kwalitatief hoogwaardige woningen aanbiedt in het gelijknamige stijlvolle ‘dorp’ aan de zuidkust van Curaça o, en Venturasol Second Homes, een specialist in woningen op de mooiste locaties in de Franse Alpen, aan de Côte d’Azur en de Provence.

Ria Rooke van Coral Estate Sales: ,,Juist in deze tijd is het goed om te laten zien hoe goed ons project op Curaçao zich ontwikkelt. Second Home International is voor ons in al die succesvolle jaren altijd een prima ondersteunend middel geweest in de verkoop.”
Over veranderingen in de wensen van de consument de afgelopen 12,5 jaar merkt Rooke op: “Nog steeds zoeken onze cliënten vooral rust en ruimte op een goede locatie met een comfortabele woning. Een zwembad is inmiddels voor iedereen een must-have.”

Adjunct-directeur Michiel Druiventak van Venturasol Second Homes kreeg vorig jaar op Second Home International al de bevestiging dat investeren in een tweede huis een verstandige zet is. ,,Van cliënten krijg ik herhaaldelijk te horen hoe blij ze zijn niet te hebben geïnvesteerd in aandelen maar in onroerend goed”.
,,Ten tijde van de eerste edities van Second Home International droomden velen van een tweede huis in de Alpen om daar met het gezin van te genieten. Nu horen we steeds vaker dat tweede huizen worden gekocht als interessante belegging. Cliënten investeren met een tweede woning, die vaak ook interessant is als verhuurobject, steeds vaker in hun oude dag. Wij hebben zelfs cliënten die om deze reden wel 3 of 4 woningen aanschaffen,” aldus Druiventak.

Second Home International biedt volop informatie voor wie overweegt een tweede huis te kopen. De 25e editie vindt plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 maart in Jaarbeurs Utrecht. Hal 3 en 4 staan die dagen tussen 11.00 tot 18.00 uur volledig in het teken van je eigen huis in het buitenland. Zie voor meer informatie www.secondhome.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.