>Vliegwinkel.nl: Meer tickets, minder geld

>De recessie is duidelijk merkbaar, zo ook in de reiswereld. De cijfers van de vliegticketmarkt laten een daling van 8,3% zien. In omzet is zelfs een daling van 26,4% gerealiseerd. Ook vliegwinkel.nl, de grootste online vliegticketaanbieder van Nederland, merkt de gevolgen. De omzetten blijven achter door een daling in de gemiddelde vliegticketprijzen en lagere brandstoftoeslagen. Daarnaast vliegt men minder naar verre bestemmingen. De aanhoudende negatieve berichtgeving omtrent recessie weerhoudt klanten er overigens niet van massaal te boeken. In aantallen vliegtickets laat vliegwinkel.nl in februari een groei van 21% zien.

Februari was de maand van het boekingsweekgeschenk bij vliegwinkel.nl. Bij iedere vliegticket boeking ontving de klant de exclusieve reisnovelle Vlucht van Sylvia Witteman cadeau. “De actie is erg voorspoedig verlopen. Eigenlijk te goed, we zijn ruim een week eerder dan gepland door onze voorraad heen. In ons scenario zijn we uitgegaan van lichte groei, maar dat het in deze tijden zo hard gelopen is, heeft ons positief verrast.”, aldus Marcel Veenhuizen, directeur vliegwinkel.nl. Veenhuizen vervolgt: “In deze prijsbewuste markt is het belangrijk om je te onderscheiden van de rest, niet alleen op prijsniveau. En dat is gelukt, we ontvingen direct positieve reacties van onze klanten.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.