>Vuurwerkshow op Malta

>Op 30 april en 1 mei gaat het knallen op Malta, dan barst op het eiland namelijk het “Malta International Fireworks festival” los. Dit festival, dat jaarlijks wordt georganiseerd door onder meer de Malta Tourism Authority is een must voor iedere vuurliefhebber.
Malta wordt ook wel het vuurwerkeiland genoemd. Meer dan 35 vuurwerkfabriekjes produceren hier hun eigen vuurwerk, dat jaarlijks wordt afgestoken ter ere van de beschermheilige van hun dorp. Deze bedrijven zijn niet commercieel en werken voornamelijk met experts die op vrijwillige basis hun passie uitoefenen. Het spectaculaire vuurwerk dat op Malta wordt gemaakt wordt wereldwijd als uniek beschouwd en het vuurwerkfestival is dan ook een “once in a life time” ervaring voor elke bezoeker.
In samenwerking met het Parlementair secretariaat voor Toerisme organiseert de Malta Tourism Authority jaarlijks dit internationale vuurwerkfestival in de Grand Harbour in de hoofdstad Valletta. Deze historische haven is een perfecte setting voor dit evenement, dat dit jaar plaats zal vinden op 30 april en 1 mei. Tevens zal tijdens dit festival worden gevierd dat Malta op 1 mei 2004 lid werd van de Europese Unie.
Op beide avonden zal het festival om 21.30 uur losbarsten met een 15 minuten durende vuurwerkshow van buitenlandse vuurwerkmakers van over de hele wereld. Daarna zullen 13 lokale vuurwerkbedrijfjes hun kunsten vertonen. In beide categorieën is een toffee en een pot met prijzengeld te winnen. De avonden zullen worden afgesloten met een daverende vuurwerk-en muziekshow.
www.visitmalta.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.