>Wandelen in Hof van Twente

>>Wandelen in Hof van Twente 9Dit weekend vond de officiële opening van het zogeheten 6 km lange Goastokpad plaats. Burgemeester Hans Kok, gemeente Hof van Twente, verzorgde samen met de Markelose goastokmaker Jan Schorfhaar de officiële opening van dit unieke ommetje in het gebied de Pothoek te Markelo. Het Goastokpad werd door Landschap Overijssel en Stichting Maarkels Landschap in het kader van het project ‘Hessenwegen Achterhoek en Zuid Twente’ gerealiseerd. Het pad is genoemd naar de de goastok. Deze is gemaakt van sleedoornhout. Het handvat van gespleten ganzenpennen en paardenhaar is afgewerkt met gevlochten leer en kopspijkers.
Wandelend over het Goastokpad passeren vele unieke plekjes de revue. Op drie punten biedt een informatiepaneel interessante informatie over de desbetreffende plek. Bijzonder zijn de historie van de Potkamp, een schuilplaats voor paarden, een hoger gelegen es met bijbehorende steilranden, oude rietsnijders langs de Potbeek, verdwenen zandwegen en oude, karakteristieke houtwallen en singels. Van dit ommetje is een handzame folder met de route en een interessant boekje met aanvullende informatie te koop bij de plaatselijke VVV, herberg De Pot en de Smitshoeve. Daarnaast is de route te vinden op www.landschapoverijssel.nl. Meer over de wandeling.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.