>Weimar staat in het teken van Bauhaus

>

Aufgenommen auf einem Rundgang im Weimarer Ilm...[Haus Am Horn – Image via Wikipedia]

De Thüringse stad Weimar staat in 2009 in het teken van het Bauhaus. De in 1919 opgerichte stroming bracht kunst, design en techniek samen in baanbrekende ontwerpen. De expositie ‘Weimar. das bauhaus kommt’ (1 april – 5 juli) documenteert de oorspronkelijke ideeën achter het Bauhaus. Werk van Duitse Bauhaus-meesters als Wassily Kandinsky, Paul Klee en Lyonel Feininger, wordt op vier locaties in de stad tentoongesteld. Daarnaast organiseert de Universiteit van Weimar een wandeling langs Bauhaus-plekken zoals ‘Hohe Pappeln’, het huis van de Belgische kunstenaar Henry van de Velde en ‘Haus am Horn’. Architect en schilder Georg Muche ontwierp het huis – het eerste dat volgens de principes van het Bauhaus in slechts drie maanden werd gerealiseerd – in 1923 als voorbeeld voor het ‘moderne wonen’.
Ook Jena en Apolda (Thüringen) vieren de verjaardag van het Bauhaus met speciale tentoonstellingen. In Berlijn werken de drie belangrijkste Duitse Bauhaus-instituten voor de eerste keer samen in de expositie ‘Modell Bauhaus.’ www.klassik-stiftung.de

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.