>Zomerseizoen Muiderslot nieuw concept

>

Muiderslot[Muiderslot – Image via Wikipedia

Op 1 april start het zomerseizoen op het Muiderslot. Vanaf die dag krijgen alle bezoekers als vanouds weer een rondleiding door de heringerichte 17e eeuwse vertrekken van het kasteel. In de afgelopen drie jaren werd deze rondleiding als extra onderdeel van een bezoek aan het kasteel aangeboden. “Het is gebleken dat onze bezoekers toch nog steeds naar ons toe komen met in hun hoofd het idee dat een bezoek aan het Muiderslot automatisch betekent dat er een rondleiding is, inclusief de bekende spreekwoorden, aldus Ties Hilgers, directeur van het Muiderslot.
“Dit is voor ons reden geweest om ons concept aan te passen aan de vraag. Wij willen dat iedereen een leuke tijd bij ons heeft en als dat betekent dat de rondleiding er automatisch bij hoort, dan regelen wij dat graag”.
De bezoeker die vanaf 1 april een kaartje koopt, krijgt een totaalproduct aangeboden:
een rondleiding door de Gouden Eeuw, twee middeleeuwse routes door een groot deel van het kasteel, de valkenier, de vesting en de historische tuinen. Bezoekers kunnen naar eigen inzicht hun bezoek indelen. De rondleiding wordt ter plaatse door de bezoeker zelf ingepland.
Aanvullende producten die te koop worden aangeboden, zijn het Muiderslotboekje, een informatieve handleiding door en over het kasteel, een audiotour die een toelichting geeft op de rijke bouw- en restauratiegeschiedenis van het kasteel en een interactieve speurtocht voor kinderen die eindigt met een echte ‘Ridderslag’.
Belangrijk onderdeel van het zomerprogramma 2009 op het kasteel is het Theaterfestival Hooft op hol. Op 27 mei wordt de feestelijke aftrap gegeven bij de sluisbrug in Muiden door minister Ronald Plasterk die tevens beschermheer is van het festival.
Tussen mei en november worden meerdere theaterstukken opgevoerd van de hand van misschien wel de beroemdste bewoner van het Muiderslot, P.C. Hooft. Dit jaar is het vierhonderd jaar geleden dat hij zijn intrek nam in het kasteel.
Voor informatie : www.muiderslot.nl en www.hooftophol.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.