>Auto huren op Cuba

>Geen gehannes met taxi’s en touringcars: vanaf deze zomer kunnen vakantiegangers het Caribische eiland Cuba zelf met een huurauto van Sunny Cars ontdekken. De volgens eigen zeggen grootste huurautobemiddelaar van Nederland speelt hierbij in op de groeiende populariteit van Fly & Drives op Cuba, als ook op die van ‘Casas Particulares’: het unieke Cubaanse ‘homestay’ fenomeen waarbij toeristen bij de lokale bevolking logeren. Op meer dan 170 locaties, verspreid over het eiland, kunnen huurders hun bolide ophalen en inleveren.
De goede bereikbaarheid van Cuba, door de rechtstreekse verbindingen tussen Nederland en België met zowel Havana als Varadero, maakt het land tot een geliefde bestemming bij Nederlanders. Vanaf nu kunnen zij met Sunny Cars ook op Cuba hun huurauto ophalen of inleveren op de luchthavens en bij vele hotels. Huurders bij Sunny Cars profiteren daarnaast op Cuba van de all-inclusive formule, inclusief een onbegrensd aantal kilometers, lokale belastingen, dekking van de WA-verzekering tot 7,5 miljoen Euro, one-way kosten en glas-banden-bodem verzekering. Het enige dat ter plaatse nog betaald moet worden is de schade- en diefstalverzekering, van ongeveer 15 Euro per dag.
De authenticiteit van Cuba is goed terug te vinden in het steeds populairdere concept ‘Casas Particulares’. Sinds 1997 staat de overheid haar bevolking toe om twee kamers in hun huis te verhuren aan toeristen. Zij krijgen in deze Cubaanse vorm van het bekendere ‘homestay’ programma de echte Cubaanse smaak goed te pakken, want bij full board is het ‘eten wat de pot schaft’. www.sunnycars.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.