>De kracht van Luxemburg

>Luxemburg, de hoofdstad van het gelijknamige groothertogdom, is gebouwd rond een strategisch gelegen vesting. Het is een overzichtelijke, prettige, maar ietwat brave stad met een mooi historisch centrum.
Niet alleen de stad is de moeite van een bezoek waard; Luxemburg stad is eveneens een prima uitvalsbasis om andere plaatsen in dit groothertogdom te bezoeken zoals Echternach en Vianden. Ook wip je zo de grens over voor een bezoekje aan de oude Duitse stad Trier (met haar Romeinse schatten) of de natuur van de Belgische Ardennen. Het centrum van Luxemburg stad komt voort uit een oude vesting. Rondom deze vesting hebben de riviertjes Alzette en Pétrusse een diepe kloof uitgesleten. In deze kloof, aan de oever van het riviertje Alzette, ligt de onderstad Grund met middeleeuwse huizen en een groot park met daaromheen diverse 19e en 20e eeuwse stads­uitbreidingen. Lees het hele verhaal bij Reisgenieten.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.