>De Vaucluse, een ‘koninkrijk’ in de Provence

>

Summit of Mont Ventoux[Mont Ventoux – Image via Wikipedia]

Van de verscholen dorpjes van de Luberon tot de top van de Mont Ventoux, van de okergroeven van de Roussillon tot de wijngaarden van Chateauneuf du Pape, van het Pauselijk Paleis van Avignon tot het Romeinse theater van Orange… de Vaucluse bevat een bijzondere verscheidenheid aan bezienswaardigheden en landschappen die dit gebied tot een koninkrijk in de Provence maakt. Door de vele zonuren is de natuur hier op zijn mooist; het is dan ook niet voor niets dat daar de nadruk op wordt gelegd. De Luberon is een Parc Naturel Régional (Regionaal Natuurpark) dat, net als de Mont Ventoux, de reus van de Provence, door UNESCO benoemd is tot biosfeer-reservaat. De Mont Ventoux is een uitdaging voor iedere amateur en de “koningin” voor iedere professionele wielrenner; de berg heeft niet voor niets een prestigieuze naam in de wielerwereld. Vaak wordt de Mont Ventoux als één van de meest gevreesde etappes van de Tour de France gezien. Naast fietstochten biedt deze berg ook veel mogelijkheden voor de wandelaar die op zoek is naar sportieve uitdaging of naar prachtige vergezichten. Lees het hele verhaal bij Franceguide.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.