>Dubrovnik als favoriete bestemming

>

Dubrovnik, Croatia[Dubrovnik – Image by **Mary** via Flickr]

‘Mijn favoriete bestemming in Kroatië is het prachtige ommuurde Dubrovnik. De bergen, die de grens vormen met Bosnië-Herzegovina, zijn vlakbij, net als het zwarte granietgebergte van Montenegro. Voor de kust liggen tientallen eilanden, waar Odysseus nog heeft rondgezworven. Er zijn boten naar Italië. In Dubrovnik raken verschillende werelden elkaar: de Latijnse, de Griekse, de Germaanse, de Slavische, de Joodse, de islamitische. Dubrovnik lijkt op verscheidene andere steden, zoals Venetië, maar geen enkele stad lijkt op Dubrovnik. Alles aan deze stad is wonderbaar: de keuken, de mensen, de taal, het klimaat. Ik ga er het liefst heen in november, als nog mediterraan warm is en het toch veel regent, want dan komen de stenen waarmee de stad gebouwd is het best tot hun recht.’ Citaat van Reisauteur Johan de Boose. Lees het hele verhaal bij Standaard.be

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.