>Exotisch reisje naar Duitsland

>Een reisje naar de tropen zit er dit jaar misschien niet in, maar ook in Duitsland wachten de bezoeker exotische verrassingen. Voor een bezoek aan de Amazonejungle is het sinds kort niet meer nodig de oceaan over te steken, maar volstaat een reisje naar Leipzig. Daar opende onlangs een nieuw panoramakunstwerk in een voormalige gashouder. De bezoeker wordt er in 360 graden meegevoerd door de groene wereld rond de evenaar. De afbeelding is op ware grootte, waardoor de ervaring bijna net zo indrukwekkend is als een reis naar het échte Amazonegebied.
Een andere trip naar de tropen biedt Tropical Islands, 60 km ten zuiden van Berlijn. In een voormalige hangar die zo groot is als acht voetbalvelden bevindt zich een overdekt zwemparadijs met hagelwitte zandstranden, diverse lagunes en het grootste indoor regenwoud van Europa.
Wie doorreist naar Bremerhaven kan in het Klimahaus op een duizelingwekkende wereldreis over de gehele 8e lengtegraad. Vanuit de havenstad dwaalt de bezoeker via de tropische Sahelhitte en een fascinerend koraalrif naar de ijzige Zuidpoolkou. Sensaties die aan den lijve worden ondervonden. Uiteraard geeft het klimaatmuseum allerhande tips om CO-2 uitstoot te reduceren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.